Teikia „Blogger“.

Rageliai su šokoladu + pirktinė sluoksniuota tešla

by - 09:08

Visada mėgstu skaniai pavalgyti ryte. Taip, pasigardžiavusi skaniais pusryčiais galiu lengvai ir be vargo dirbti visą dieną. 

Per prancūzų pamoką mokykloje nagrinėjome „mažuosius pusryčius“ Prancūzijoje. Kaip žinome, prancūzai iš šalies atrodo dideli inteligentai ir būtų normalu įsivaizduoti juos valgant kokybiškus ir brangius pusryčius. Na taip - mažieji pusryčiai Prancūzijoje ir yra labai kokybiški, bet labai paprasti ir lengvi, kad skrandis nebūtų apkrautas visai dienai. Vienas iš mano mėgstamiausių, tipiškų prancūziškų kepinių yra rageliai „croissant“. 

Daugelis prancūzų rytais valgo ragelius. Suaugę dažniausiai valgo ragelius su uogiene, sūriu ar paprasčiausiai - su sviestu, o vaikai renkasi ragelius valgyti su „Nutella“. Ir aš save laikau LABAI dideliu vaiku, todėl ir nusprendžiau pasigaminti prancūziškus ragelius su šokoladiniu įdaru!


Kadangi gyvename 21-ame amžiuje, laikas yra laikomas didele vertybe. Todėl sluoksniuotą tešlą (kurią pagaminti yra labai labai sunku) galime nusipirkti šaldytą, parduotuvėje. 
Žinoma, jei turite laiko, pabandykite pasigaminti naminės sviestinės tešlos, nes tik tada pajusite, kodėl šie rageliai yra taip vertinami visame pasaulyje. Na, iš savosios patirties galiu teigti, kad nors ir labai patogu nusipirkti šaldytos tešlos parduotuvėje, jos skonis man yra dirbtinis. Gal dėlto, kad labai vertinu viską, kas yra pagaminta namuose...





Reikės:

  • 500g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (galite pasigaminti ir namuose - receptas bus greitai čia);
  • 150g šokoladinio riešutų sviesto;
  • kiaušinio;
  • 10ml vandens.

Šaldytą tešlą atšildykite kambaryje kaip nurodyta ant pakuotės.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą ir supjaustyti didesniais trikampiais. Arčiau trikampio krašto dėti šaukštą riešutų sviesto ir susukti. Ragelius dėti į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kiaušinį sumaišyti su vandeniu ir išplakti. Gautu plakiniu ištepti ragelius ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekti šiltus arba šaltus.



You May Also Like

2 komentarai (-ų)