Teikia „Blogger“.

Šokoladiniai keksiukai su mėtiniu kremu

by - 09:52





Šį gruodžio mėnesį mane užvaldė keksiukų kepimo manija! Taip - ir vėl! Gal tai pabastukų, kurie taip gražiai stovi ant spintos, kaltė...

Tiesiog labai smagu naudoti vis skirtingus keksiukų krepšelius, išbandyti naujus kremo receptus ir žinoma - fotografuoti! Kadangi jau Kalėdų laikotarpis, o šokolado bei mėtiniai čiulpinukų ir lazdelių mano namuose VISADA rastumėte, nusprendžiau suderinti du ikoniškus ir labai amerikietiškus skonius - šokoladą ir mėtą!

Tai vienas iš nuostabiausių dėrinių, kuris puikiai atspindi Kalėdinę dvasią ir papuoštų bet kokį vakarėlio ar šventinį stalą. Ir pažadu, kad keksiukai tikrai nustebins ne tik gurmano, bet ir desertų mėgėjo skonio paletę!

P.S. Recepte naudojamą pipirmėčių ekstraktą pirkau tastyfun.lt
Tapau šios internetinės parduotuvės #1 fane, kadangi joje galima įsigyti tikrai įdomių ir nematytų dalykėlių kepimui.





Reikės:

Tešlai:

  • 150g juodojo šokolado;
  • 100g sviesto;
  • 2 stiklinių miltų;
  • pusės stiklinės rudojo cukraus;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 2 kiaušinių;
  • 150ml pieno;
  • šaukštelio vanilinio cukraus.
Kremui:


  • 200g sviesto;
  • 2 stiklinių miltelinio cukraus;
  • 30ml riebios grietinėlės;
  • 2-3 lašelių pipirmėčių ekstrakto;
  • 3 lašelių žalios spalvos maistinių dažų.

Nedideliame puode užkaitinkite vandenį, sumažinkite kaitrą ir ant garų statykite karščiui atsparų indą. Į šį indą sudėkite sviestą, įmaišykite trupintą šokoladą, maišydama kaitinkite, kol neliks šokolado gumulėlių. Palikite šiek tiek atvėsti.
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų ir maišykite tešlą, kol taps vientisa. Įmaišykite tirpintą šokolado masę.
Keksiukų formeles išklokite kepimo krepšeliais. Sukrėskite tešlą į formeles ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite 20-25 min. ir atvėsinkite.
Elektriniu plaktuvu išsukite kambario temperatūros sviestą. Plakite maždaug minutę, kol masė taps puri. Įmaišykite miltelinį cukrų, giretinėlę, pipirmėčių ekstraktą ir dažus. Plakite apie 2 min. Jei kremas išėjo per tirštas, įpilkite grietinėlės, o jei per skystas - įmaišykite daugiau miltelinio cukraus.
Papuoškite keksiukus paruoštu kremu ir pabastykite juodojo šokolado drožlėmis.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)