Teikia „Blogger“.

Šokoladiniai ledai

by - 07:39



Niekad neturėjau ledų gamybos mašinos, tad pasigaminti ledus ir iki šiol yra nelengvas darbas. Po kolkas mano rankų gamybos ledų receptų paieškos tęsiasi. Kelyje sėkmingai suradau tokį šokoladinių ledų receptą, kuris labai nustebino savo paprastumu ir prabangiu skoniu. Tai - šokoladiniai ledai! 

Pripažinkime, kad išgirdus šiuos du žodžius atsibunda mūsų vidinis vaikas. Taip, šokoladiniai ledai, ypač parduotuviniai, dėl perdėto saldumo nėra vieni iš mėgstamiausių, o juos dažniausiai ir mėgsta vaikai. Tačiau šie ledai yra tiesiog aksominiai ir malonūs visiems skonio receptoriams. Manau, kad jų didžioji paslaptis yra šokolado plytelės pasirinkimas. Tad smagiausia dalis ir yra ta, kad šiems ledams galite naudoti patį mėgstamiausią Jūsų šokoladą! Juk taip ir susikuriamas desertas, kuri būtent Jums bus asmeniškai pats skaniausias! 
+ šiems ledams nereikia ledų gaminimo mašinos, o ledų masės paruošimas užtruks mažiau 20 minučių!






Reikės:

  • 120g juodojo šokolado;
  • 500ml neriebios grietinėlės;
  • 50g sviesto;
  • 100g cukraus;
  • pusės šaukštelio kukurūzų krakmolo;
  • 2 kiaušinių trynių.

Krakmolą išmaišykite pusėje stiklinės grietinėlės. 
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki purios masės. Supilkite grietinėlės ir krakmolo mišinį ir plakite, kol masė taps vienalytė.
Likusią grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, sumeskite kubeliais pjaustytą sviestą, mažais gabalėliais laužytą šokoladą ir užvirinkite. Maišydama pamažu supilkite trynių ir cukraus masę, dar kartą užkaitinkite.
Masę atvėsinkite, išmaišykite ir perpilkite į indą. Indą perkelkite į šaldiklį. Kas kelias valandas pamaišykite.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)