Teikia „Blogger“.

Raudonojo aksomo keksiukai

by - 05:01



Vasario mėnuo visada paženklintas šv. Valentino diena. Asmeniškai, nėra nieko maloniau ir romantiškiau nei kartu ruošta vakarienė jaukioje namų virtuvėje. O desertas visada turi karunuoti tokį vakarą! Todėl iki 14-osios dalinsiuosi gardžiomis idėjomis šiai šventei, nes juk kartais būna, kam pritrūksta naujų idėjų arba norisi išbandyti kažką originalaus!

Neatsiejama Valentino dalis JAV yra Red Velvet tortas. Radudonojo aksomo desertai išsiskiria savo ryškia raudona spalva bei riebiu kreminio sūrio kremu. Šio gardėsio variacijų yra šimtai, o šiandieną pasidalinsiu, kaip pagaminti paprastus Raudonojo aksomo keksiukus!





Reikės:

Keksiukams:

  • 100g sviesto;
  • 100g cukraus;
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • kiaušinio;
  • 120ml kefyro;
  • 20g raudonų maistinių dažų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 200g miltų;
  • 2 šaukštų kakavos miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
Kremui:
  • 200g kreminio sūrio;
  • 120ml plakamosios grietinėlės;
  • 150g miltelinio cukraus.

Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą, supilkite maistinius dažus, įberkite kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kakavos milteliais ir druska. Abi mases sumaišykite. Gautą masę dėkite į keksiukų krepšelius ir formeles. Kepkite apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. 
Visus kremui skirtus ingredientus sumaišykite ir išplakite iki standumo. Gautu kremu aptepkite keksiukus.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)