Teikia „Blogger“.

Grietininis persikų pyragas

by - 08:48





Oras lauke tiesiog nepakartojamas! Ryte pažadina paukščių čiulbėjimas ir saulės spinduliai, jūra kviečia lankytis prie jos vis dažniau.

Šiandien, pagauta vasariškos nuotaikos, dalinuosi išties vasarišku receptu. Neužilgo parduotuves užplūs naujo sezono vaisiai, o persikai - vieni iš mano favoritų tiek kepime, tiek tarp užkandžių. Taigi šiuo pyrago receptu pradėsiu šių metų šiltąjį sezoną!

Pradėkime skaičiuoti dienas iki vasaros kartu - juk ji taip arti! 


Reikės:

  • 4 persikų;
  • 200g miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 6 šaukštelių sviesto;
  • 6 šaukštų vandens;
  • 450g grietinės;
  • 2 kiaušinių;
  • 150g cukraus;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto.

Kartu sumaišykite 160g miltų, druską, sviestą, vandenį. Išminkykite tešlą ir laikykite šaldytuve apie 30 min.
Kitame dubenyje, sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų, 40g miltų ir vanilės ekstraktą. 
Iškočiokite iš šaldytuvo išimtą tešlą ir dėkite į kepimo indą. Ant pagrindo išklokite smulkintus persikus. Tada ant viršaus sukrėskite gautą grietinės kremą ir kepkite apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. 


SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)