Teikia „Blogger“.

Purus citrininis keksas

by - 08:07




Vienas iš pirmųjų mano kepinių nuo pat vaikystės tikriausiai ir buvo citrininis keksas. Paragavusios šio nuostabaus pyrago vienoje Starbucks kavinėje Kanadoje, abi su mama nusprendėme tokį pat keksą išsikepti ir namuose. Todėl citrinų keksas man visada siejasi su pirmaisiais bandymais kepti mūsų buto mažoje virtuvėlėje. 

Pats citrusinių vaisių skonis kelia asociacijas su pavasariu, iškylavimu gamtoje, ne tik su Kalėdomis. Jeigu turėčiau iškepti vieną pyragą, kuris dvelktų pavasariu, tai būtų būtent šis keksas. Tai pavasario skonis, ir to nepaneigsi. Linkiu ir Jums atrasti tokį pat džiaugsmą šiame kepinyje, kurį randame mes su mama! 




Reikės:
  • 60ml citrinų sulčių;
  • šaukšto tarkuotos citrinos žievelės;
  • 200g sviesto;
  • 350g miltelinio cukraus;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 40ml pieno;
  • 300g miltų;
  • šauktelio kepimo miltelių.

Lydytą sviestą išplakite su milteliniu, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Pieną sumaišykite su citrinų sultimis ir supilkite į sviesto bei cukraus masę. 
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite. Tada sudėkite citrinos žievelę ir išmaišykite. Visus ingredientus, išskyrus kiaušinių baltymus, sumaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.


SaveSave

You May Also Like

0 komentarai (-ų)